söndag 26 april 2009

Jabob Zuma till seger mot osäker farmtid
Visst vann ANC och Jacob Zuma en säker seger, men 2/3 majoriteten uteblev. Det är med viss osäkerhet Sydafrika går in i framtiden. ANC får inte möjlighet att ändra i konstitutionen vilket får ses som en seger för oppositionen. Vad Sydafrika behöver är stabilitet och en säker och stark regering som har förmågan att samarbeta över partigränserna.. Får vi det med Jac0b Zuma?

Mediadrevet mot Mona fortsätter
Det tycks alltid behövas ngt mediadrev för att press och tv-kanaler skall trivas. För några veckor sedan var det Wanja och nu är det Mona -som engentligen aldrig lämnat drevrankingens topp men som nu återkommit efter s-raset. Det är ett i många stycken berättigat ras. S har missat chansen i massor med frågor som jobben, ekonomiska krisen, vården, skolan och hur oppositionspolitiken skall läggas upp med haveriet kring v och mp. För att inte tala om Thomas Östros. Ett sådant totalt misslyckande. Och det får Mona ta på sig.
Men inte allt är Monas fel och ett sådant drev kan snabbt vändas till underdogg stöd. För 7 mån sedan hade s 45 procent och nu är man nere i 33 . 12 procent kan snabbt gå både upp och ner i den moderna väljarkåren.
Centern måste finna mer av ideologi och framtidsfrågor för att återta förlorade väljare.
Den stämma som kommer om några veckor bör utnyttjas till det.

För övrigt sov Emma över hos Sonja och mig i natt. Hon vill läsa samma böcker. Bröderna Grimms om grodan och prinsessan, om Petter med sina fyra getter och boken om Emma.
Tänkt att få vakna med med hustrun på ena sidan och en glad tjej på tre år mellan oss...

Inga kommentarer: