fredag 5 juni 2009

Bort mer opinionsundersökningarna sista veckan
Opinionsundersökningarna styr väljarna. Särskilt när många är osäskra och alla vill vara vinnare. Ingen vill rösta på ett parti som går bakåt eller står stilla. Detta särskilt i EU-valen där man vet att partitroheten är mindre och väljarna gärna röstar på något nytt eller annat för att det ändå inte påverkar regeringsmakten.
Sätt stopp för opinionsundersökningar sista veckan så som gäller i många andra länder.
S och m backar. Det är helt i linje med EU-valen där det inte spelar någon roll för regeringsmakten att väljarna inte står fast vid de partier de brukar rösta på. Att miljöpartiet, folkpartiet och piratpartiet går framåt i mätningarna stärker ytterligare deras framgång. C och kd får en uppförsbacke som inte är deras fel och Junilistan får en helt omöjlig uppgift. Bort med opinionsmätningarna sista veckan.
TV-debatten i går gav en vinnare, nämligen det parti som inte var med - Piratpartiet. Alla företrädare blev nämligen pirater med svart bindel för ena ögat och med rätt att fildela. Som debattör var Carl Schlyter bäst och Marit Paulsen sämst, men i hennes fall spelar det ingen roll för hon kan säga vad som helst men är ändå tanten många röstar på.S satsar på jobben.
Nu kommer debattinläggen och utspelen tätt. På DN debatt skriver Mona Sahlin och Marita Ulvskog att Sverige måste leda kampen i EU för fler jobb för ungdomar. Centern bör hårdare driva på för sambandet mellan gröna insatser för gröna jobb. Ta upp bilindustrin och satsningar på nya typer av bilar som elbilar, hybrider och spårbilar. Tåg och lightrail, högre miljö- och enegikrav i byggandet som passivhus, högra krav på sparande och energieffektivitet i industrin mm.

För övrigt har just Robin Söderling vunnit semifinalen mot Gonzales i öppna franska mästerskapen i Paris. En fantastisk kämparinsats. Grattis.
Och i kväll kommer Christoffer och Stina hit och äter lite mat.

Inga kommentarer: