tisdag 9 juni 2009

S och m förnekar valnederlaget
Båda de stora partierna s och m gör allt för att förneka valnederlaget. Moderaterna hade opinionsmätningar på över 30 procent i början av valrörelsen och landade på strax över 18. Det är ett rekordfiasko, ingenting annat. Socialdemokraterna fick 24,6 procent, exakt samma resultat som år 2004. Och det var det sämsta val s någonsin gjort sedan den allmänna rösträtten infördes...Och Mona Sahlin tackar sina valarbetare på Hemsidan för valframgången. I Stockholm är s mindre än både m, fp och mp.
Centerledningen skall inte häva sig heller. Det var en förlust - ett riktigt dåligt val. Tänk om man hade givit de fem toppkandidaterna en halv miljon var - vi har ju pengar - och partistyrelsen hade annonserat rejält på alla möten kandidaterna bevistat då hade vi haft en valframgång. Vem är ansvarig för denna usla valkampanj? En riktig utvärdering är nu nödvändig.

För övrigt har jag just kommit hem från ett heldags landstingsmöte där avknoppning av vårdcentraler, konsekvenser av klimatpåverkan och en s-motion om fossilfritt landsting dominerat debatten. Tycker Gustav Andersson och jag körde bra tandem. Centern har hög miljöprofil i landstinget.
Kanske kunde centern föreslå att vi bör ta fram en regional klimatplan för Stockholmsregionen, kanske i regi av Mälardalsrådet och i samarbete med kommunerna.

Inga kommentarer: