söndag 14 juni 2009

M och s talar inte sanning men var är c?
Det frågar jag efter att ha läst Peter Wolodarskis söndagsledare i DN. Visst, både m och s "ljög" om valresultatet, eller om vi ska vara lite snällare, talade inte sanning om valförlusten. Det ger inget gott intryck bland allmänheten. Men var är centern? Helt borta. Helt bortglömd. Av både ledarskribenter, kommentatorer och partiledningen. Ingen ordentlig eftervalsdebatt. Bara ett stort antal tyst knutna nävar i fickan. Det kan man ju säga om mig också. Bara lite kommentarer på bloggen, ingen artikel utåt ingen kritik inåt.
Centern borde nataurligtvis också göra en ordentlig eftervalsanalys. Vad gick snett? Var tog de tre mandaten vägen? Varför nämndes de överhuvudtaget. Var tog partistyrelsens och riksoganisationens valkampanj vägen bland alla dessa hårdjobbande kandidater och valarbetare?
Tänk om man satsat en halv miljon på de första fem toppkandidaterna och synkroniserat deras resande och kampanjande med annonser och andra insatser från riks. Tänk om...

Centern går bakåt
Så kommer då en ny SvD sifo som bara bekräftar kräftgången. Centern går baklänges och minskar med nya 0.8 procent. Fp och Mp går framåt liksom Piratpartiet utom tävlan.
Det är en allvarlig varning inför nästa års valrörelse. Hur tänker partiledningen? Vad har man för strategi för framtiden?

Valet i Iran kan leda till inbördeskrig
En mycket allvarig situation har uppstått i Iran efter "valsegern" för den sittande presidenten Mahmoud Ahmadinejad. Just när detta skrivs lyssnar jag på 12.30 ekot och hör om demonstrationerna mot "diktatorn". En oberoende valanalys borde göras där alla kort och valsedlar läggs på bordet. Var är FN? Var är EU?

Inga kommentarer: