lördag 6 juni 2009

S gör bort sig i EU-valet - och förlorar sympati
Socialdemokraterna blir alltmer skakade. Deras valstrateger gör den ena dumheten efter den andra. Marita talar om människohandel när utländska arbetare vill utnyttja EU:s rörlighet och arbeta i Sverige. Främlingsfientligt? På gränsen. S ville inte ha TV-reklam för att det "ökade risken för smutskastning av andra partier". Nu är s det enda parti som smutskastar andra partier - moderaterna och Reinfeldt - i sin slutkampanj i stället för att tala om vad de själva vill.
Jobben först - ja visst men sänkta arbetsgivaravgifter är inget som beslutas i EU, inte sänkt arbetslöshet heller. Det handlar om insatser för fungerande finansmarknader, få i gång hjulen, stöd till småföretagen och mer miljö- och klimatteknik för fler jobb.
Känner inte igen Marita - vi kampanjade ihop under folkomröstningen om EU-medlemskap. Ett exempel. I AB i dag ställs frågan "Har EU för mycket makt.?. Nej, säger Marita.. med några tillägg och Ja, säger Lena Ek....Sug på det. Marita är sig inte lik, eller lite köpt kanske man skall säga.

Tona ner personkulten - driv frågor i stället
Nej, jag tycker inte om personkulten i TV-reklamen och vissa annonser. Centern har nog klarat det ganska bra men de personfixerade annonserna med Lena Ek som skickligast, mest erfaren och bäst blir för mycket och slår tillbaka. Tala om vad vi vill göra i stället. Och för fram några andra kandidater, t.ex EU-kritikern Håkan Larsson som har rest landet runt och har stort förtroende i de djupa folkgrupperna.
Personkulten kring Marit Paulsen är förkrymt och simpel, men verkar gå hem. Mindre ekologiskt, mer kärnkraft och euro ger visst 10-11 procent och 2-3 mandat i EU-parlamentet.
Här borde centern ha gått till angrepp mot euron och för ekologisk mat, men det är ju svårare med kärnkraften nu efter det interndemokratiska haveriet....

För övrigt har jag varit på nationaldagsfirande i dag i Gustavsberg med marsch, sång, blåsorkester och pris till årets Värmdöbo. Tal av KF:s ordförande Per Naess som använde en stor del av talet till att läsa innantill i Framtids-och och klimatberedningens Vision för Värmdö. Bra naturligtvis som vi tackar för.

Inga kommentarer: