onsdag 3 juni 2009

Mycket bra C-krav i EU om förbud mot fosfat
En bra artikel i DN Debatt i rätt tid inför EU-valet om att Sverige under ordförandeperioden i EU kommer att kräva ett förbud mot fostat i hela EU. Naturligtvis bra att både miljöministern Andreas Carlgren och toppkandidaten i EU-valet Lena Ek står bakom artikeln.
Jag skulle tryckt lite mer på Östersjön eftersom det berör så många svenskar och sitter djupt i själen. Nu sätter inte skribenterna rubriken så...men å andra sidan går det inte att ta miste på att det är Östersjön som är temat i artikeln. Det handlar om övergödning och döda bottnar. Att låta sjöfarten ingå i EU:s utsläppshandel är också ett bra förslag.
Som gammal ordförande i Värmdö kommuns Miljö- och byggnämnd vet jag också hur svårt det är att hålla koll på våra 15-20 000 enskilda avslopp. Här bör regeringen agera och komma med en tydligare lagstiftning som ger kommunerna mer makt att agera helt enkelt.

Se upp för Piratpartiet
har jag sagt några ggr under valörelsen. Och det ser ut att vara en varning att ta fasta på. I medier över hela landet är piratpartiet uppkomlingen som kan göra skillnad i den fråga som berör ungdomar mest. Precis på väg nu till centerns avrundning av valrörelsen med partiledning och kandidater på Stureplan. Men det går inte att slå sig till ro förrän sista foldern är utdelat och dit är det ännu några dagar.

Inga kommentarer: