söndag 7 juni 2009

EU-val med ökat valdeltagande
Visst kommer valdeltagandet att öka i dag. Förtidsrösterna har varit 150 000 fler än förra valet och det kommer att bli mellan 45-50 procents valdeltagande. Bra får man säga. Men man blir inte imponerad av helsidesannonserna i DN; m och Reinfeldt som inte tycker vi skall glömma bort att rösta, s och Mona Sahlin som pratar om höger och vänster och jobben i Sverige? och EU. Ren val-förfalskning, Gudrun ochg fi som gladeligen tagit emot en miljon av Benny Andersson med en osmaklig personfixering "röstar du på en blank valsedel blir rösten automatiskt på mig."Lyssna hur det låter. Amerikanska kapitalval från vänstern. Folkpartiet, med tant Marit "tiger inte i,Bryssel", men inget annan innehåll och Centerns Lena Ek som är "bäst i test" och skickligast. Vad skall väljarna tro?
Ödmjukhet och politiska budskap är långt borta. Nu gäller det pengar och "jag är bäst" kampanjer.

Små - och nypartierna går framåt.
Det bidrar till att små-och nypartierna som miljöpartiet och Piratpartiet går framåt i valet. Det gör också Junilistan i spurten med sina 3.8 procent i senaste mätningen. Det kommer att ge skjuts över fyra procent innan kvällen är slut och Sören kommer in.
De stora, m och s går bakåt, det är ingen tvekan. Och s kommer att backa mest med sina uttalanden om människohandel på gränsen till halvrasism.
Är inte riktigt nöjd med centerns valspurt heller. För sen fokusering på internet och fildelning, det missar vi på i stortstäderna och bland ungdomar. För mycket prat om att göra skillnad, skickligast, bäst, ta plats, ta tre mandat och styra 500 europeer....För stöddigt helt enkelt. Det goda budskapet om smalare men vassare med exempel, särskilt på vad som skall bli smalare borde varit mer. Håkan Larsson borde lyfts fram bättre.

Nu skall jag snart åka in till Fest i Val i Munkmora och manifestera för valdeltagande och demokrati. Kanske blir det en kommentar senare i kväll eller tidigt i morgon. Röstat på vår konstruktive EU-kritiker Håkan Larsson har jag redan gjort.

Inga kommentarer: