tisdag 2 juni 2009

Valtemperaturen stiger - valdeltagandet ökar
Det är den slutsats man nu kan dra. Helsida i DN debatt om Fredrik Reinfeldt och Anders Borg om den misslyckade Lissabonstrategin för jobb och företagande i EU. Helsida med Marita Ulvskog som slår mot det lettiska företaget Hyrlett som hon beskyller för "en ny sorts människohandel". Piratpartiet och Christian Engström får en helsida i SvD med rubriken "Skydda nätintegriteten i EU-lag" och Eva-Britt Svensson ( v ), min kollega som samtidig ordförande för Nej till EU under folkomröstningen, har en helsida om att minska EU:s inflytande. Helsiea, helsida. Valdeltagande klart över 50 procent.
Inte så mycket om Håkan Larsson och andra kandidater längre ner på listorna i de stora drakarna, men de är inte allt. Lokalpressen i regionerna är minst lika viktig, kanske viktigare. Lena Ek gör bra inlägg med förslaget om en miljödomstol i EU som är mycket bättre förslag än att inrätta fler EU-komissionärer inom olika områden.
Tror centern kan göra ett hyggligt val, men det hade behövts fler konstruktiva EU-kritiker för at möta Marita Ulvskog, Junilistan och moderaternas mer nationella valrörelse...

För övrigt har vi i kommunledningen träffat Kjell Dahlström i dag om spårbilar, pionjärbana och utställningen för att Värmdö skall vara med i processen mot en pilotbana. Sedan var jag barnvakt med Hanna och Sara ensam , duktigt va, medan Emma hade familjeavslutning på dagis.

Inga kommentarer: