måndag 1 juni 2009

Kristdemokraterna måste backa upp Ella Bohlin
Det är inte alldeles lätt att följa kristdemokraternas EU-kampanj. Först sätter man Ella Bohlin, en ung kvinna med bra allmänna principer om EU-arbetet som ett i grunden mellanstatligt samarbete mellan stjälvständiga stater på första plats. Sedan följs hon på varje EU-affisch och flygblad av partiledaren Göran Häagglund. Och som det inte skulle vara nog så säger förre partiledaren Alf Svensson att han också driver personvalskampanj för sig själv, trots att det väl inte var meningen när listan fastställdes. Inte så schysst, säger jag.
Att Ella Bohlin vill driva ett "nyktrare Europa" är ett bra folkhälsoargument som jag tror många instämmer i helt bortsett från alkoholvanor. Den fråga där ja-sidan ljög bäst och mest var just alkoholpolitiken. Ingenting blev som ja-sidan sa, allt har gått åt andra hållet. När vi ansökte om medlemskap hade vi en alkoholkonsumtion på 7 liter ren alkohol per person. Nu är det över tio. Bengt Westerberg hade fel.

Lars Gustafsson röstar på Piratpartiet
Häromdagen fanns en intressant debattartikel på Expressen kultur, där författaren Lars Gustafsson talade om att han kommer att rösta på Piratpartiet. Det växande försvaret av nätets yttrandefrihet är början till en -precis som på 1700-talet - teknikburen och därför befriad liberalism, säger han.

För övrigt har vi sista mötet med framtids-och klimatberedningen i kommunen i morgon där vi skall diskutera hur vi går vidare från visionen till scenarios, strategier och konkreta förslag för klimat-, energi- och miljöfrågor i Värmdö.
När det är klart åker jag hem till Emma, Hanna och Sara och har lite roligt.

Inga kommentarer: