måndag 21 september 2009

Budgeten i stort bra- pensionärer och miljö kunde fått mer
Ja, det är alltid lätt att säga som s "för lite och för sent", även om jag tydligt ser en attityd- och röstförändring hos Thomas Östros. Satsningarna i budgeten har ju presenterats stötvis och det har blivit ordentliga mediagenomslag för regeringen, men övertygelsen låter inte helhjärtad. Kritiken mot den ökande arbetslösheten, pensionärerna, "rättvisan" och de lånade pengarna är lite svår att bemöta.
Arbetslösheten och jobben är svårast eftersom det var detta regeringen gick till val på. Nu ökar den till 11.4 eller 11.6 eller mot tolv procent enligt regeringens egna prognoser. Och detta trots omfattande satsningar på jobb, utbildningsplatser och skattelättnader för yrkesverksamma och företagare.

Pensionärerna är 20 procent av befolkningen
Ser att min gamle vän och kollega i EU-parlamentet Karl-Erik Olsson, numera ordförande i SPF , Sveriges Pensionärsförbund är minst sagt otålig i sina kommentarer. Och med rätta. Visst, satsas 3,5 miljarder nu på pensionärerna men de fyra jobbskatteavdragen kostar 80 mrdr....
Rättvist..? Pensionärerna har ju jobbat.

Norra Djurgården miljöföredöme
En hel stadsdel med 10 000 bostäder och 30 000 nya kontor marknadsförs nu som den nya miljöstadsdelen i Stockholm. Alldeles utmärkt, att ta vara på överskottsvärme, bygga solpaneler, utnyttja värmepumpar och satsa på miljövänliga spårtransporter. Och vilka möjligheter för miljöteknikföretag.
Precis så skall vi också arbeta med förslag i Framtids- och klimatberedningen i Värmdö

För övrigt har beredningen just i morgon ett seminarium om kunskap kring hur vi skapar hållbara samhällen...

Inga kommentarer: