G20 - framgång och motgång
G20 mötet blev både bra och dåligt. Bra beslut om begränsning av bonusar och tydligare och hårdare regler för finansmarknaden. "Bonuskulturen skall bort. Tillsynen av finansmarknaderna skall stärkas", skriver Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i SvD idag. Bra att G20 tagit ett större gemensamt ansvar för världsekonomin med tillväxtländer som Kina, Indien, Brasilien och Argentina. Men G20 får inte stänga ute världens minsta och allra fattigaste länder. Bra att tillväxtländer skall få ökat inflytande i Internationella valutafonden, IMF genom ändrade röstregler. Dåligt att G20 inte kom fram till ngt gemensamt förslag, värt namnet, om klimatet.
Men det har Andreas Carlgren
och det är ett mycket bra förslag för att just sätta press på förhandlarna att nå en sådan uppgörelse. En namninsamling 2grader.se skall sätta den pressen på världens ledare med fyra krav. Att ett globalt klimatavtal tecknas under i Köpenhamn i december, att alla världens länder deltar, att temperaturen på jorden får öka högst fyra grader samt att fattiga länders rätt till utbildning säkras.
Utmärkt initiativ och utmärkta förslag.
Reinfeldt stärker sin ställning mot Mona Sahlin
på alla de områden som DN/synovate lagt in som att företräda Sverige utomlands, leda regeringens arbete etc, har Renfeldt större stöd än Sahlin. Men det stämmer inte riktigt med opinionsmätningar om "vilket parti skulle du rösta på i dag" där de rödgröna har större stöd än Alliansen. Hur skall man tolka det? En fråga av stor betydelse är nog övervikten för Reinfeldt i fråga om "att ingjuta hopp om en bättre framtid." Det kan avgöra valet.
Och en liten undanskymd artikel om spårbilar
Ja, det var inte mycket. Jag är väldigt förvånad. Lite folk på presskonferensen, och där får regeringen skylla sig själv som ändrade tid i sista stund med mycket dålig mediabevakning.
Värmdö finns med bland de 12 kommuner som kommit långt och det skall vi ta vara på och fullfölja vår spårbilssatsning. Att Stockholm, Uppsala, Södertälje, Umeå pekas ut som att ligga längst fram är bara roligt för dem. Och att 30-talet kommuner nu planerar för spårbilar är ett otroligt genomslag som media inte fattar.
Kompass -nätverket för spårbilar - har gått från 0 till 13 medlemmar på drygt ett år.
För övrigt har Sonja och jag just sprungit runt på Kvarnbacken, som skogen heter bakom vårt hus. Vikingagravar och den gamla kvarnen...varmt och sol.
lördag 26 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar