torsdag 3 september 2009

Välkommen Lars Berlin - vår nya näringslivschef i Värmdö
Ett riktigt stort välkommen till Lars Berlin, tidigare utvecklingschef i Gislaveds kommun och nu näringlsivschef i Värmdö. Vi deltog tillsammans med avgående näringslivschefen Birgitta Hansson på Frukostakademin i Nacka på morgonen med företagare från Nacka och Värmdö. Vi lyssnade på Statssekreterare Maria Åsenius från statsrådsberedningen som talade om Sveriges ordförandeskap i EU från ett företagarperspektiv. Lite tunnt, men en viktigt medskick var klimat-, miljö- och energipolitiken som verkligen kan skapa hållbar tillväxt och export av miljöföretagande.
Stärka de befintliga företagen, få hit nya, minska pendlingen in mot Sthlm, trafiken, turismen, skärgården, nya företagsområden....Du har mycket som väntar på dig Lars.

Bra Bildt med ökade civila insatser i Afghanistan
Det verkar nästan som Carl Bildt har lyssnat på opinionen. Nu agerar han för fler civila insatser i Afghanistan som utbildning av poliser och tullare, infrakstuktur och stöd till demokrati och administration. Också USA oxh FN förbereder mer civila insatser - och successiv minskning av militära får vi hoppas.

Nej till ändring av las.
Jag har funderat en hel del på detta, men kommit fram till ett nej till ändring av las. Det är inte las som hindrar ungdomar från att få jobb. Äldre, familjeförsörjare i 40-årsåldern har väl lika stor rätt att få behålla sitt jobb som 25-åriga nyutexaminerade studenter. Det finns redan i dag undantagsregler från las som fack och arbetsgivare kan komma överens om. Och det går att underlätta snabba nyanställningar utan att försämra las.
Stoppa folkpartiets uppluckring av las. Centern har jag givit upp hoppet om. De nyliberala företrädarna i ungdomsförbundet har fått bestämma alldeles för länge.

För övrigt har jag simmat min vanliga runda i Grills också i kväll, men nu är det bara några hundar och jag som plaskar i vattnet...

Inga kommentarer: