söndag 20 september 2009

Mer budgetkris än väntat
Tror att de flesta reagerar ungefär som jag att "krisstämpeln" på budgeten var djupare och allvarligare än vad vi kanske väntat vid regeringens extrainsatta presskonferens i dag. Den minskade tillväxten och den kraftigt ökade arbetslösheten över 12 procent nästa år är tydliga varningar.
Förslagen i går om sänkt jobbavdrag var lite för snabbt. Hade nog varit bättre med satsning på pensionärerna. Förslaget om sänkt arbetsgivaravgift med 5 procent för småföretagen genom ett höjt grundavdrag är bra, liksom trygghetsförslagen för företagarna.
Oppositionens mantra om att inte sänka skatten för lånade pengar väger lätt när man från s snabbt acceepterar det mesta som regeringen föreslagit.

Centern måste stärka den långsiktiga politiken
Fortfarande en fråga om centern och den långsiktiga politiken. Det är bra med småföretagen, men det är för smalt, alldeles för smalt att gå in i en valrörelse med. Vi måste stärka politiken på områden där vi vet att vi har starkt väljarstöd; miljö, klimat, energi, landsbygd, äldre och framför allt den ideologiska värdegrunden om decentralisering, samhällsplanering, folkstyre och interndemokrati.
Kalla redan nu till en extrastämma 2010 som också beslutar att ha stämma varje år i fortsättningen. Tre fyra dagar centerdebatt i juni lägger grunden för valsegern.

För övrigt har Emma, Sara och Hanna varit här hela dagen. Vi har gått i skogen, vi har lekt alla möjliga lekar, vi har gungat hammock och Micke och jag har spelat tennis.. och jag vann inte i dag heller.. Men jag har badat som vanligt.. och det är fortfarande varmare i Grills än det var i Vansbro för mer än två månader sedan.

Inga kommentarer: