söndag 27 september 2009

Världens folk vill ha nytt klimatavtal
Det kan man läsa i den omröstning som 4400 människor i 38 länder genomförde på lördagen. Både människor i fattiga och rika länder vill ha ett nytt klimatavtal. Det är ett tydligt besked till världens ledare. Därför var G20 mötet en besvikelse, även om det i andra avseenden fanns bra förslag, som hårdare regler kring finanbolag och bonusar.
Andreas Carlgrens namninsamling och Fredrik Reinfeldts tryck på USA och G20 måste fortsätta.Vi räknar nu ner dagarna till Köpenhamn...

Bra Alf Svensson-sluta tjata om ålder
Jag har samma erfarenhet som Alf Svensson. Utomlands i både EU-länder och framför allt i USA är inte ålder diskriminerande. Tvärtom, ålder är erfarenhet som skall tas till vara. I Sverige är vi förhäxade kring årtal. Det går att förklara med den tidiga arbetarrörelsen som såg människor slitas ut i hårda industrijobb och långa arbetsdagar. Minns pensionsdebatterna på 50- och 60-talen. Men i dag är verkligheten en annan. Låt folk jobba så länge dom vill och låt arbetsgivare och enskilda avgöra hur länge det är.
Även i centern finns den gamla synen på arbete kvar. Också i Värmdö finns det medlemmar som talar om att några snart närmar sig 70 och har gjort sitt....Disksriminering. Som tur är finns det centerpartister som Lennart Levi som bevisar motsatsen.

Kd och verklighetens folk
Kd fiskar röster säger kultur- och mediaeliten. Precis så har också Göran Hägglund beskrivit denna elits syn på vardagen. Generaliserande naturligtvis, men somliga har tydligen tagit åt sig... Hägglund tog upp det i sitt rikstingstal i våras och fullfäljde i Almedalen. Kulturetablissmanget föraktar livsstilen hos vanliga" strävsamma hyggliga människor", sa Hägglund, "verklighetens foilk". Lite samma attityd har Len Hennel i dag i en analays i SvD. Lite ovanifrån.. Vardagens folk är dock bättre... alla lever väl i verkligheten, även om de är olika verkligheter.

För övrigt har Emma, Sara, Hanna, Åsa och Micke ätit lunch hos oss i dag efter tennisen...som inte heller i dag gick sådär lysande...Min stora enkilosöring från Rullån på 47 centimeter ligger nu i våra magar...

Inga kommentarer: