måndag 7 september 2009

Stockholm blir valledare - Centern måste profileras sig starkare
Nej, inte riktigt, men ändå väldigt viktigt. Stockholmsregionen blir i mycket debattens centrum hur man än vrider och vänder. Centerpartiet är natuirligtvis starkare på landsbygden och i mindre städer och tätorter, men "tyvärr" fokuseras mycket på Stockholmsregionen och där är vi svaga. Det är bara att se på oss själva i Värmdö, där vi i dag på kretsmötet diskuterade hur vi skall förhålla oss inför nästa val till frihet kontra Allians. Det skall vi enligt vårt Alliansavtal diskutera innan december månads utgång i år.
Centerpartiet måste bli bättre på att profilera sig. Miljön, klimatet, företagandet, jobben, de kommunala kärnfrågorna, trafiken och vården. Men framför allt. Vi måste skapa en berättelse om framtiden som folk förstår. Lätt att säga men....

S har ännu svårare
Ja, så är det nog. Socialdemokraterna har en gång i tiden haft ända upp till 51 procenet av rösterna i Stockholm och är nu nere i 21.6 om man skall tro dagens DN/Synovate mätning.
Motsägelsefullt att Karin Jämtin är det borggarråd som är populärast bland väljarena, trots, eller tack vare sitt förslag att kapa vinsterna på privata företag som finansieras med skattepengar inom vård, skola och omsorg. Jag har sympati för hennes förslag, men tror att det blir svårt att genomföra. Kanske skulle det kunna gå att föreslå att en del av vinsten skulle gå till något allmänt ändamål eller forskning inom det aktuella området. Det sticker i ögonen att göra stora vinster på offentliga skattepengar. Kom på ngt!

För övrigt skall jag i morgon tjänstgöra i landstinget och prata om spårvagnar till Djurgården. I alla fall något annat och bättre än Förbifart Stockholm...

Inga kommentarer: