fredag 11 september 2009

Nej till centralisering av flyktingmottagning
Nej det är inget bra förslag att staten skall ta över huvudmannaskapet för nyanlända flyktingar genom särskilda lotsar. Det är ett dumt förslag som försvårar för kommunerna där personerna finns att göra de insatser som krävs. Och det är staten genom arbetsförmedlingen - som redan har fullt upp med problem för arbetssökande från Sverige- som skall göra detta. Fel. Det blir för cenraliserat och svårt för regeringen att bedöma utifrån ett hökperspektiv. Nyamko Sabuni förstår inte riktigt hur Sverige är organiserat. Men hennes kollegor borde informera henne.

England och Frankrike var emot Tysklands enande
Det är väl inget senationellt. Segrarmakterna var skräckslagna för att ett enat Tyskland skulle återuppta Hitlers expansionspolitik efter murens fall i början av 90-talet. Jag minns Mitterand i ett tal i EU-parlamentet i mitten av 90-talet som uttryckte skeptisism mot Tyskland och tydlig rädsla för att släppa in Tyskland för mycket i det Europeiska samarbetet.
Mitterand och Kohl samarbetade bra, men Frankrike och Tyskland gjorde det inte.

Vårdvinsterna ett problem
Det är bra med privata företag i vården och omsorgen. Men är det verkligen bra att privata vårdföretag med skattemedel gör stora vinster som placeras "skattefritt" i skatteparadis som Jersey, Guernsey, Lyxenburg och Schweiz? Här har Carin Jämtin och andra ett tungt argument.
Bra med privata alternativ och konkurrens. Dåligt att skattemedel används till skattefria vinster. Kom på ngn bra lösninhg så hänger jag på.

För övrigt så lämnade jag över några presenter i går till Emma, Hanna och Sara som jag köpt på Mirjams secondhand presentshop i Gustavsberg.Tyckte jag hittade en så fin klänning till Emma men det var en baddräkt, sa Sonja....

Inga kommentarer: