tisdag 10 november 2009

Att vara realist om Köpenhamn är inte att vara uppgiven
Det är vad Annika-Ström Melin tycks tro i DN under rubriken "skruva ned förväntningarna".
Reinfeldt har gjort helt rätt och meddelat omvärlden motgångar i USA och Indien. Han har inte invaggat världen i för stora förväntningar. Tvärtom. Han är realist men fortfarande optimist, precis rätt attityd. Och idén med att presentera ländernas nationella ideer är inte alls tokitg eftersom dessa i både USA och Indien är bättre än väntat. Naturligtvis måste det bli internationella överenskommelseer, men starten på dessa kan se lite olika ut.

Krisen under kontroll, säger Anders Borg - kanske...
Ett uttalande i går av vår finansminister. Men det viktigaste budskapet var att vi inte tänker dra tillbaka stimulanserna för tidigt. De kommer att vara kvar två år till minst. Det är regeringens slutsats och det är vad G20-länderna också kom fram till i går. Också ett realsitiskt besked och ett klokt beslut. Stimulansinsatserna behålls tills återhämtningen är säkrad.

Värmdö får BRT-Bus Rapid Transit
I går hade vi en genomgång mellan kommunen och SL. Ett av beskeden från SL var att Värmdö får BRT - Bus Rapid Transit. Det är en ny bokstavskombination för snabba och längre direktbussar på egna körfält in och genom Stockholm ända upp mot Danderyd och Arninge utan stopp. Det är för att ta passagerare som skall till norra Stockholm. Körfälten skall kunna konverteras till spår t.ex för spårbilar i framtiden. Vi får snabbussar i avvaktan på ,spårreservat med spårvagn eller spårbilar. Utmärkt.

Bra Företagarträff på Lillsved med Värmdös företagare.
En mycket bra företagarträff med 50-talet företagare. Jag och nye näringslivschefen Lars Berlin presenterar vad vi gjort, vad som pågår och vad som väntar med ny näringslivsstrategi, öppen skärgård mm och företagarna talar om vad de vill ha från kommunen; bättre information, fler markområden för företagande, fler träffar i mindre grupper. Vi lyssnar till två inspirerande föreläsare; Mats Gabrielsson, ordf i GIAB och Ola Wallström, Mera Mål AB om att komma över kriser och satsa på genombrott.... Företagarna ställer ut och visar vad de har att erbjuda varandra. Affärer i Värmdö alltså. Bra helt enkelt och roligt.

För övrigt instämmer jag i budskapet från träffen; sikta högt är stort, sikta rätt är större...

Inga kommentarer: