onsdag 18 november 2009

Cecilia Malmström ett bra val
Det är reaktionen också bland alla kommentatorer. Ingen hittar något direkt negativt trots ihärdigt letande. DN föröker med att till Malmströms nackdelar hör "att hon ogärna tar plats i rampljuset". Precis som det skulle vara något nackdel. Det är väl viktigare vad hon gör och uträttar och där har hon mycket goda möjligheter. Och det är bättre att ha en inbiten federalist med inriktning på Europas förenta stater som tjänsteman i kommissionen än som pådrivande EU-politiker i regeringen eller i EU-parlamentet.
Mänskliga rättigheter skulle passa henne perfekt. Där spelar det ingen roll om man är federalist eller inte, bara man vågar driva på för demokrati och rättsstaten både innanför och utanför EU.

Ryssland blir en prövosten
Relationerna EU-Ryssland kommer att bli en prövosten för Cecilia och för EU som helhet. Det är precis detta som Fredik Reinfeldt och den ryske presidenten Dmitrij Medvedev just nu diskuterar i Stockholm. jag utagår ifrån at vår statsminister tar upp frågorna om bristande demokrati, yttrandefrohet och rättssäskerhet som en av huvudfrågorna vid dagens överläggningar.
Som EU-ordförande är det hans plikt att framföra tydliga krav resprkt för de mänskliga rättigheterna. Avrättningar, försvinnanden och kidnappningar måste omedelbart upphöra och Europadomstolens domar följas.

Motverka flyktinghatet i Värmdö
Som överförmyndare för de gode män som förordnats för de ensamkommande flyktingbarnen på Äppelbo i Hemmesta bli jag förkrossad över den senaste tidens händelser. Vi måse stoppa alla övergrepp på flyktingarna och kraftfullt agera mot hatfulla uttalanden om att inte hjälpa "de djävla flyktingarna" med att sätta in ett lås på flyktingmottagningen.

För övrigt skall jag nu till skärgårdsrådet och prata företagarfrågor i skärgården. En åtgärd vi kan göra är att ordna parkeringssplatser nu aktuellt i Sollenkrkroka så att företagare och andra skärgårdsbor enkelt kommer in och ut till fastslandet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Mer P-platser i Sollenkroka leder till ännu mer trafik på väg 222. Vägen har för länge sedan uppnått sitt kapacitetstak. Vi som bor efter den efterlyser lite mer förståelse för vår situation innan fler kommunala beslut tas som leder till mer trafik.
MVH Hans O J