söndag 22 november 2009

Avveckla kärnkraften
Det är väl en av de mest kända politiska ståndpunkterna i Sverige att centerpartiet vill avveckla kärnkraften och har drivit det kravet i över 35 år. I gårdagens DN bekräftade också Maud Olofsson igen centerpartiets hålling om en utfasning av kärnkraften. Centern har gått med på att byta ut de gamla reaktorerna mot nya - illa nog som kärnkraftsmotståndare - för att hålla samman Alliansregeringen. Det är folkpartiet som bryter den överenskommelsen genom sitt beslut på landsmötet att bygga nya reaktorer utöver de tio som nu finns. Det är detta som frestar på Allianssamarbetet. Dessutom helt onödigt nu inför en valrörelse...som bara Miljöpartiet och den rödgröna oppositionen vinner på. Till detta kommer euron, Nato...Dåligt folkpartiet.

Det är centeroffensiv som nu gäller
I går på höststämman fastställdes centerpartiets riksdagslista i Stockholms län. Överst står nuvarande riksdagsledamöterna Kerstin Lundgren, Södertälje och Per Lodenius, Norrtelje följda av Aphram Melki, egen företagare och nysvensk från Järfälla. På fjärde plats står ordföranden i Centerns ungdomsförbund Magnus Andersson som voterades in på den platsen mot statssekreteraren Anna-Karin Alterå som står på plats nummer fem.
Den valplattform som antogs handlar om "Ditt val för en hållbar grön region". Och nu är det bara centeroffensiv som gäller. Vi skall visa vad vi gjort i regeringen men sedan är det bara framåt som gäller. Det är vad medborgarna vill höra. Ett grönt Sverige, en grön region och en grön kommun.

För övrigt blev det ingen seger i tennisen mot Micke i dag heller, det blev int ens ett gem...
men jag tyckte ändå jag spelade bra. Skall titta på Federer i natt i ATP-slutspelet....

Inga kommentarer: