torsdag 26 november 2009

Extrastämma med centern

Nu behövs en kraftsamling inför valet och den turbulens som Vattenfall, kärnkraften, FRA, Saab, opinionssiffrorna och risken för valbakslag skapat i centerpartiet. I gårdadens Aftonbladet lyser rubriken Centern spricker med stora botstäver. Det gör vi inte men något måste göras. Mitt förslag är en extrastämma med syftet att samlas, enas och ge varandra energi, där folkrörelsen centern måste få utrymme. Det är stor turbulens i partiet om läget och det måste få utlopp.

Extrastämma på våran vanliga stämmotid, som vi hade förr i världen varje år strax före midsommar. Vad sägs? Enas, samlas, engageras och ha roligt.


Folkrörelsen måste få tala och bestämma
Det finns många bra förslag på olika områden, I går t.ex med sänkt arbetsgivaravgift, halverad moms på vissa tjänster. Men det handlar om berättelsen, visionen, ideologin, folkrörelsen och förankringen. Det är detta som skapar energi. Inte förslagen i sig. Det är detta en extrastämma skulle bidra till.


17 procent från Obama
Det är naturligtvis skrattretande lågt. Att komma med ett förslag på sänksning av växthusgaserna med 17 procent, eller 4 procent om man räknar med EU:s basår 1990. Det är bättre än ingenting, och det är ett måste att Obama kommer till Köpenhamn, men det är en stor besvikelse för världen att inte USA kan erbjuda mer när man lyssnar på reportaget från ett sjunkande Bangladesh på morgonen.


Lång debatt på fel plats -Respekten för kommunfullmäktige undergrävs
Att diskutera en byggnation med en massa detaljfrågor om konstruktion, löparbaor och hoppredskap i en utbyggd gymnastikhall undergräver förtroendet och respekten för kommunfullmäktige. När en fråga kommer upp där återremiss begärs i ett tidigt skede skall vi avgöra till vilken instans och vad som skall belysas och sedan gå till beslut. Inte ägna timmar åt fel fråga i fel forum.

För övrigt är jag mäkta imponerad över Robin Söderling. Undrar om han inte stått vid vägkanten på Bohus-Malmön och tjuvtittat på min serve...

Inga kommentarer: