tisdag 3 november 2009

Kärnkraftsmaffian mobiliserar
Slump eller gemensam mobilisering, det kan vara detsamma men att kärnkraftsmaffian mobiliserar är ett faktum Det hänger naturligtvis ihop med centerns nya mer kärkraftsaccepterande linje - för att hitta en försiktig formulering - som tagit sig uttryck i Alliansens nya kärnkraftspolitik att kunna bygga 12 nya reaktorer. Det har statliga Vattenfall och kärnkraftsindustrin tagit fasta på och det backar DN och SvD upp i varsin ledare i dag.

"Välkommen ny el",
skriver DN och "Hellre kärnkraft än fagra drömmar" skriver SvD i en otroligt naiv och provocerande ledare. Vi ska ha mer kärnkraft. Det blir ett kärnkraftsval nästa år, säger Jan Björklund och folkpartiet. Kärnkraften skonar klimatet. Kärnkraft är en fantastiskt, ren teknik. Tjernobyl och Harrisburg är historia. Allt enligt SvD.

Centern riskerar bli förloraren i denna valrörelse.
Vad vi än säger kommer vi att förknippas med mera kärnkraft. Det är ett svek mot vår snart 40-åriga raka linje mot kärnkraften. Vi trängs in i ett hörn av både Allians"vännerna" och oppositions"kamraterna", med Miljöpartiet i spetsen som får ett dukat bord. Allt vi arbetat för med alternativ, vind, sol, klimat, Östersjön, kommer att drunkna i ett kärnkraftssvek.
Nej till ny kärnkraft så länge Alliansen regerar.

För övrigt gör Djurö skola alldeles rätt som fortsätter att servera ekologisk och närodlad mat. EU får väl stämma oss inför EU-domstolen då om vi gör fel.....

Inga kommentarer: