måndag 2 november 2009

(S)måföretagarpartiet
Det är en tydlig attitydförändring, (s) nya positivare inställning till företagandet och särskilt småföretagen. Inställningen till vinst inom vård och skola gav en tydlig ny inriktning. Det är en resa mot mitten och verkligheten. Men konkret var förslagen få. Tydligast var ett bifall till en motion om att se över småföretagens sjuklöneansvar. Stig Malm, förre LO-ordföranden av alla, höll ett starkt inlägg och ansåg det vara en tung börda att behöva betala både sjuklön och vikarielön när någon av de anställda blir sjuk. Bra sagt. Vi får se vad det är värt när vänsterpartiet varit med och förhandlat...

Tragiskt om centern och kärnkraften
Centerpartiet har bytt åsikt om kärnkraften och accepterar nu 12 nya reaktorer när de gamla byts ut. Det är en tragisk helomvändning från Fälldins dagar och det nej till kärnkraft som gällt inom centerrörelsen sedan 70-talet. Centerpartiet hade i valet 1973, 25,1 procent av rösterna, just då kritiken mot kärnkraften varit den största frågan på stämman i Luleå samma år.
Nu kommer uppgifter i dagens DN från Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson att centerns krav på att kärnkraften skall stå för sina egna kostnader vid olyckor inte heller gäller.
Hur ser det ut med opinionssiffrorna?

För övrigt har jag tillsammans med två billaster Värmdöpolitiker varit i Södertälje och diskuterat deras mycket professionella organisation med kommunala bolag...Roligt, men framförallt lärorikt.

Inga kommentarer: