lördag 7 november 2009

Miljöpartiet större än centern - både i siffror och ledarförtroende
Jag har sagt det förr och upprepar det nu. Centern måste se upp för Miljöpartiet och främst Maria Wettestrand som nu går starkt framåt i DN/Synovates förtroendemätning. Våra ministrar gör alla ett bra jobb, Maud, Andreas, Eskil och Åsa. Det handlar mer om strategiska missar som kärnkraften med risk för uranbrytning, EU-valet och interndemokratin, förbifart Stockholm, FRA, telekeom och integriteten....
Vi måste helt enkelt skärpa miljöprofilen med nej till kärnkraft och stärka interndemokratin med stämma varje år.

Reinfeldt stärks trots motgångar i klimatarbetet
Fredrik Reinfeldt stärks ytterligare i förtroendemätningen trots motgångar på klimatområdet med allt sämre förutsättningar för ett bra klimatavtal i Köpenhamn. Men det är inte hans fel. Det är USA med Obamas svårigheter med kongressen. Det är Indien som har nationella ambitioner att stärka klimatpolitiken men inte vill lägga dessa i en internationell bindande vågskål.
Fredrik gör stora försök. Det stärker honom. Maud och Andreas gör det också men har en ballast att släpa på.

Bra EU-beslut om telekom
Det blev ett bra resultat till slut om telekompaketet i EU. Efter förlikningsförhandlingen - som är ett bra instrument som jag deltagit i många gånger i EU-parlamentet - blev det klart att ingen skall kunna stängas ute från internet utan rättslig prövning. En seger för piratpartiet men i ett bredare perspektiv en seger för en öppen ocn integrerad telekommarknad i EU. Det ökar konkurrensen och skapar trygghet och säkerhet i systemen. Bra jobbat Lena Ek och alla andra.

För övrigt är också Hofors kommun nu på väg att gå med i spårbilsnätverket KOMPASS och Tyresö ser ut att kunna komma härnäst....Spårbilen kommer.

Inga kommentarer: