måndag 23 november 2009

Folkpartiet - det nya högerpartiet?
Nej, det är inte riktigt sant och därför satte jag frågetecken efter rubriken. Men visst finns det ett ytrymme där och nog är folkpartiet och nosar på det. Olika tester för invandrare,mer kameraövervakning, längre tidsbestämda fängelsestraff, mer kärnkrat, euro och Nato. Ja det finns mycket åt det hållet... och inte underlättar det samarbetet i Alliansen.

Vellinge tvingas backa
Samtidigt som högervridningen på folkpartiets landsmöte tvingar moderatledningen Vellingemoderaterna att backa och ta emot ensamkommande flyktingbarn. Bra naturligtvis att moderaterna - som vi ändå samarbetar med - svänger men illa att det skall behöva sägas. En tragisk effekt kan naturligtvis också bli att det öppnar dörrarna ännu mer för Sverigedemokraterna. Men så kan kan man inte resonera... den egna politiken måste komma främst.

Länsprogrammet på centerstämman
När jag i efterhand läser på ändringsförslagen till länscenterns stämma i helgen så tycker jag att någon? borde fört fram att centern skall arbeta för att alla kommuner i Stockholmsregionen skall ta emot ensamkommande flyktingbarn. Men det går ju att säga saker också i valrörelsen...

Inga kommentarer: