fredag 26 februari 2010

DN/Synovate - en allvarlig påminnelse
DN/synovates opinionsmätning den 24 februari är en allvarlig påminnelse till regeringen och inte minst centern om det kritiska läget. Med dagens siffror skulle oppositionen få egen majoritet, trots att Sverigedemokraterna når sin högsta nivå hittills. Några reflektioner: Centerns 4.9 är en nedgång från 7.9 i valet 2006 och mindre än de 5.6 som Sd skulle få. Kristdemokraternas 4.1 är krissiffror och Mp:s 9.7 är utmanande höga. Kärnkraftsfrågan, Vattenfall, FRA, landsbygden,vargarna och Förbifart Stockholm är stora uppförsbackar för centerpartiet.
Bra att Maud utmanar Mp på debatter, bra också att regeringen kommer att satsa på spårbilar, men vi måste samtidigt se om vårt eget hus. Miljö-energi-klimat är där vi tappat mest och måste lägga fler egna förslag vid sidan om Alliansen.

Lyssna på företgarna
Det är ett sätt för centern att verkligen komma igen. Vi har höga ambitioner inom näringspolitiken och har redan bidragit till många bra beslut. Fullfölj detta och lyssna på Signhild Arnegård Hansen ( eller läs, är riktigare) på svd.se/brannpunkt att företagande måste bli en lika central del av arbetslinjen som jobbavdragen . Ta fram ett konkret förslag hur vi utvecklar patent och nya ideer till kommersiella produkter.

För övrigt blev det en tuff milrunda i dag med Micke som körde tre mil inför Vasaloppet. Sedan har vi varit på Aktivitetshuset med Emma och lekt hela eftermiddagen...

Inga kommentarer: