söndag 7 februari 2010

Moderaterna flirtar...
Lite dumt att Allianspartierna har kommun- och valkampanjupptakter samma dagar. Borde kunna planeras lite bättre. Nu tog (m) det mesta av media från centerns andra kommundag.
Moderaternas budskap var en flirt med kvinnorna. M har för dåligt stöd från kvinnorna och prioriterar stöd till barnfamiljer, ökad trygghet för sexuellt utsatta akvinnor och sänkta skatter för låginkomsttagare i vård och omsorg t.ex, före sänkt värnskatt. Bra, och rätt.
Centerns förslag om att halvera momsen för tjänsteföretag som restaurang och catering är i samma riktning. Men skrik högre....

Jobb - javisst - men varifrån?
En utmärkt ledare i svd.se/ledare i dag frågar varifrån kommer jobben. Centern har arbetat fram en massa reformer från näringsdepartementet som vi fick höra på kommundagarna. Det gäller bl a sänkta arbetsgivaravgifter för unga, avskaffad medfinansiering i sjukförsäkringen, avregleringar och hushållsnära tjänster.Glöden finns hos centern men "saknas på högsta nivån". Hur skapas jobb. Det är hela regeringens ansvar.

Värmdö säger nej till broavgifter
på Skurubron. Det säger Värmdös kommunalråd Lars-Erik Alversjö och där har han Värmdöcenterns fulla stöd som hårt har drivit frågan. Det är en statlig väg och en ny bro skall betalas med statliga pengar från Vägverket. Nej till broavgifter. Bra rutet Lars-Erik.

För övrigt blev det en sportsöndag till med egen morgonträning, milrunda på skidor i glittrande vintersol och hejarklack till Micke som körde en halvvasa på 4.5 mil med start och mål vid Ekedalsskolan i Gustavsberg inför riktiga Vasaloppet om exakt en månad.

1 kommentar:

Olle Markstedt sa...

Hej Hasse
Kan Du förklara för mig varför du säger näj till broavgifter innan du vet vilka alternativ det erbjuder.

Som du vet har jag och Björn Ulfvin gjort ett förslag med en Acuduct, dubbeldäckare, över Skurusundet. Gå in på www.KnutpunktSlussen och sök efter ACUDUCT.

Det skulle göra hela Skurusundet tystare, inte ta någon ny mark i anspråk och möjliggöra utrymme för bättre kollektivtrafik.

Om det kostar en och annan bilist några kronor, so what??