onsdag 17 februari 2010

Eurokrisen förvärras
Allt fler länder blir nu indragna i eurokrisen, Grekland har de största problemen. Spanien, Irland, Portugal har alla budgetunderskott på mellan 8-13 procent, där tre procent är tillåtet enligt EU:s stabilitetspakt. Arbetslösheten i Spanien är närmare 20 procent.
Grekerna har presenterat en åtgärdslista fär EU:s finansministrar för att få ner underskotten. Anders Borg är inte imponerad utan kräver mer.

Det är inte euron det är fel på ( fp)
"Greklands problem kan inte skyllas på euron", skriver Carl B Hamilton och Olle Schmidt från folkpartiet i dag på svd.se/brannpunkt Vems fel är det att inte länderna kan sätta en egen ränta, när ekonomierna är så olika?
Varför föreslår inte Björklund att Sverige skall gå med i eurosamarbetet i artikeln....? Det har han alltid gjort förut. Vilka förslag på mer överstatlighet kring ekonomi och skatter kommer?

Kalla Sverige
Nej det är inte Charlotte Kalla. Det är LO som satt igång en kampanj om hur kallt Sverige blivit med "högerregeringen". Maud är minst hjärtlig. En enkät har sänts ut till medlemmarna. Frågan: "Tycker du att Sverige är kallare eller varmare i dag jämfört med för några år sedan."
43 procent tycker något i den stilen. Som man frågar får man svar....

Men
hur mycket man än kritiserar vetenskapen i enkäten så finns där en verklighet, en uppförsbacke för regeringen. Att vara bra på att bocka av vallöften är inte detsamma som att vara bra på att förklara dem, med både hjärna och hjärta. Mauds attityd ibland till de anställda på Saab...ja? eller brist på empati...Där finns något som hela regeringen måste tackla.....

För övrigt skall jag nu gå till Sara och Hanna och fråga vad de önskar sig på ettårsdagen den 19 februari.
Sedan skall vi ha idrottsting i Ösbyskolan med Värmdös breda idrottsrörelse

Inga kommentarer: