torsdag 25 februari 2010

Orimliga elpriser- kärnkraften lurar konsumenterna
Ytterligare ett argument att avveckla kärnkraften är de orimliga elpriserna vi nu ser på elräkningen så fort vi får lite svenskt vinterväder. Driftstoppen på kärnkraften och de obegripligt långa ombyggnaderna får vi elkonsumenter betala för. Elpriset rusade för en månad sedan liksom i dag. Då var det också köldknäpp och då var det också bortförklaringar från kärnkraftsindustrin. Nu kommer allt i repris. Elpriset går kraftigt uppåt och ingen tar ansvar. Bra att Maud Olofsson ställer frågor till kärnkraftsindustrin men det räcker inte. Mycket hårdare tag krävs och regeringens väg är ägardirektiv till Vattenfall.

Obegripligt att moderaterna inte förstår öppenheten om partibidrag
Nya moderaterna brukar ligga steget före i frågor om känslighet inför olika opinioner. När det gäller bidrag till partier verkar man inte ha förstått någonting och där ligger man hästlängder efter. Det handlar inte om valhemligheten som Beatarice Ask hävdar. det handlar om demokrati och öppenhet.
Vilken opinionsframgång skulle det inte vara att själv offentliggöra alla bidrag och låta sossarna stå där med sina fackmiljoner...

För övrigt har jag Emma, Hanna och Sara just lämnat after ski för en liten middag i stugan...

Inga kommentarer: