måndag 1 februari 2010

Oavgjort i partiledardebatten - eller...?
Det är svårt att bedöma. Om det är ungefär så vi uppfattar de två timmarna, då var det ingen brakseger åt någondera hållet. Peter Eriksson, mp var ovanligt bra - kanske för att han fått höra att Maria Weterstrand borde ha tagit debatten...Göran Hägglund var vanligt dålig och totalt färglös. Maud får godkänt, men känkraften måste vi göra ngt åt....Mer om hur välstånd skapas måste fram dvs, företagandet, nya jobb, fler i arbete ger mer intäkter etc. Här är oppositionen helt svarslös.

Lagfäst överskottsmålet - bra förslag från Anders Borg
Det är ett utmärkt förslag från regeringen. Det stärker ekonomin och visar att vi vill föra en långsiktig ekonomisk politik. Det blir också svårt för oppositionen, där vänstern inte vill ha ngt överskottsmål, ett av problemfrågorna när s,mp,v efter många turer kom fram till att samarbeta i höstas. Det sätter press på socialdemokraterna.

Jag blir riktigt glad - om kooperativ vindkraft
Det var ett utmärkt besked om avdrag för insatt kapital i kooperativ vindkraft som skall neutralisera den obegripliga sk uttagsskatten. Roger Tiefense står för förslaget och vi hann prata lite om det på centerns ledarkonferens i helgen. Det gör oss kooperativa vindkraftsägare på mycket bättre humör, för att inte tala om miljön och klimatet.

Landsbygdsdemokraterna
Se upp för de nybildade landsbygdsdemokraterna. Långt och korkat namn men farligt. Och det är centerpartiet de är ute efter. Vi måste skärpa till vår landsbygds-, och regionalpolitik. Vi kan inte slåss på för många fronter samtidigt.

För övrigt undrar jag om jag någonsin sett så höga snödrivor utanför vårt köksfönster... och har jag så var det mycket länge sedan. Sitter och plitar på en sång till Micke som fyller år på onsdag.

Inga kommentarer: