måndag 22 februari 2010

Turkiet försvårar EU-medlemskap
Den kris som nu pågår i Turkiet försvårar EU-integrationen. Det är den "gamla vanliga" krisen där de riktigt gamla konservativa krafterna i armén och rättsväsendet angriper regeringen Erdogan. Armén och domstolarna sägs ha skapat en organisation Ergenekon som med mord och terror skall störta den moderat islamistiska regeringen. Det kan sluta med en ny process för att förkjuda den folkvalda regeringen Erdogan och regeringspartiet AKP. Oj, oj så långt från demokratin och parlamentarisken.

Tuff start för Cecilia Malmström
När jag pratat med Cecilia har jag noterat hur påläst och samtidigt operativ hon är som person. Vi tycker inte lika. Hon är en verklig EU-entusiast men vi har inte haft så svårt att tala med varandra på områden där vi tycker lika som MR-frågor, flyktingpolitik och integratitetsskydd. Nu skall Cecilia se över EU:s datalagringsdirektiv och för det får hon en stjärna i himlen. Hon röstade redan tidigt nej till förslaget och vill ha undantag för e-post, bättre redovisning av kostnader, kortare lagringstid och starkare integritetsskydd. Bra. Nu kan du fullfölja det som EU-kommissionär.

För övrigt är jag nu på väg till en liten genomgång inför kommunstyrelsens arbetsutskott i eftermiddag. Det visar 25 grader på vår termometer....

Inga kommentarer: