torsdag 11 februari 2010

Narionaldemokraterna på Värmdö gymnasium
På gårdagens kommunstyrelse fick vi information om att nationaldemokraterna fått tillstånd av rektor att ställa ut ett bokbord på skolan. Rektorn har följt grundlagen och tryckfrihetsförordningen. Eftersom andra partier varit på skolan kunde inte Nationaldemokraterna hindras heller. Då skulle inte alla ha behandlats lika inför lagen. Slutsatsen blir då att antingen får alla partier rätt att komma till skolan eller inga alls.
Det låter som en total blockering, men det går att göra skillnad.
Skolan kan t.ex bjuda in riksdagspartiernas ungdomsförbund till debatter och behöver inte alls buda in Nationaldeemokraterna och Sveridemokraterna, feministiskt initiativ eller pensionärspartiet.
Men rätt att komma till skolan med t.ex bokbord det ger grundlagen dem.

Stormigt om Swiftavtalet i EU-parlamentet
Sveriges nye EU-kommissionär Cecilia Malmström fick en stormig första dag på jobbet. Det sk Swiftavtalet mellan EU och USA som ger USA rätt att få del banktransaktioner mellan EU och USA i jakten på terrorister skapade halvt kaos. Cecilia Malmström och det spanska ordförandeskapet föredrog i slutet av debaten att begära uppskov med omröstningen. I dag skall det upp igen. Integritet handlar det om. Kommer ni ihåg Ipred, FRA och telekomdirektivet...

Röda korset svärtar ner hjälporganisationer
Det har tyvärr gått så långt nu att en av de äldsta och mest respekterade hjälorganisationerna Röda korset svärtar ner hela "branschen". En chef som lurat till sig pengar, höga arvoden och försök att tysta ner debatten har skapat krisen. Bengt Westerberg. Du har alltid visat civvilkurage. Gör det nu också.

För övrigt skall jag nu iväg till en tvådagskonferens på Djurö med kommunstyrelsens arbetsutskott för att diskutera styrmedel i kommunpolitiken och då förstås särskilt i Värmdö....

Inga kommentarer: