tisdag 14 februari 2012

Centerpartiet får se upp - v, mp och s får inte ta allt utrymme
Jag har varnat för Jonas Sjöstedt och för Gustav Fridolin flera gånger. Nu kan varningen utvidgas till Stefan Löfven också som nu börjar tassa runt kärnkraften för en ny uppgörelse med regeringen om ny kärnkraft. Centern måste sätta ner foten och säga blankt nej till folkpartiet med Björklund och Socialdemokraterna med Löfven som nu öppnar för ny kärnkraft. Detsamma när det gäller Jan Björklunds idéer om att ta resurser från de regionala högskolorna och universiteten.

Centern ligger illa till
3.9 procent i  Unitedminds opinionsmätning i går i AB är en minskning för centern med 2.4 procent. Se upp.

För övrigt ska jag nu åka in till landstingsmöte

Och nu har jag varit på landstingsfullmäktige med ett beslutsärende och 13-14 interpellationer
Är det rätt använd tid för 149 ledamöter en heldag i landstingssalen? Vad tycker våra medborgare om det? Flera interpellationer var dock intressanta som hur produktionsutsksottet (PU), som ansvar för landstingets egen vårdverksamhet, ska arbeta med ägardirektiv och budgetstyrning. Tydliga ägardirektiv och bra kontroll och uppföljning är den korta slutsatsen. Det måste vara klart vem som ansvar utåt när något brister i vården; HSN som beställare eller PU som ägare. Patienten vill ha svar och bryr sig inte om från vem.

Grön design med gröna tak och fasader,
en motion från Mp var det enda beslutsärendet. Bra motion,sa alla, även majoriteten, bra svar, sa alla, även motionärerna och motionen "ansågs därmed besvarad".... inte bifallen. Kan möjligen försvaras med att en del av förslagen redan pågår...

Inga kommentarer: