fredag 17 februari 2012

Jonas första misstag med privatdiplomatin i Etiopienfrigivningen
Det förvånar mig att Jonas gör ett sådant misstag. En privatkontakt i Etiopienfrågan om frigivningen av Martin Schibbye och Jonas Persson är inte likt Jonas. Han borde ha förstått att hans, i och för sig goda engagemang, kunde skapa svårigheter för UD och den process som redan pågår. Nu har han inga nya planer på kontakter och något annat svar kan han naturligtvis inte ge. Lite onödigt Jonas, men mänskligt...Du skulle naturligtvis tagit direktkontakt med UD i saken direkt.

Bitande kritik av Stefan Löfven om kärnkraften från Per Gahrton och Maria Wetterstrand
Vad har Löfven i sinne? En koaliation med moderatgerna? frågar PG och MW på dagens DN Debatt www.dn.se/debatt  om LÖfvens inbjudan till förhandlingar om kärnkraften och energin. Det leder inte till något rödgrönt alternativ till regeringen., skriver de. Tyskland, Belgien, Österrike, Schweiz anser sig klara både klimatsatsningen och energiförsörjningen utan kärnkraft. Frankrike ska stänga 24 reaktorer efter Fukushima. Jag tror att Löfven noga, mycket noga funderar en gång till.....

Filippa beskriver ett lyckat coachprojekt med bättre vård och minskade kostnader för mångbesökarna
Det är roligt att media också kan beskriva bra och lyckade satsningar. Vårdcoacher för multisjuka eller mångbesökarna som kan göra 50-60 vårdbesök om året har varit en lyckad satsning. Det har minskat deras besök, halverat behoven av slutenvård, minskad vårdkostnaderna och gjort patienterna nöjda. En procent står för 30 procent av vårdkostnaderna.Om detta kan utvidgas är det en vinst-vinst situation för både patienter och samhälle.

För övrigt ska jag nu in till möte med vår kommunala sektion på landstinget.

Inga kommentarer: