onsdag 1 februari 2012

Syrien: Nu räcker det. Varför ska Syrien behandlas annorlunda än Libyen?
FN är äntligen på rätt väg i Syrien med resolutionen om en "politisk övergång". Det är bara det internationella samfundet FN, EU, USA och andra internationella organisationer som kan stoppa Bashar Assad och stoppa blodbadet.

Bra attityd av Mp mot vinster i friskolorna
Det är rätt väg Mp nu väljer mot vinster i friskolorna. I bolagsordningen ska skrivas in att vinsten ska återinvesteras, certifierade revisorer från Skolinspektionen ska granska bolaget, ägarföränderingar ska också godkännas av Skolinspektionen. Lite löst i kanten är det, men åt rätt håll.

Öppen process med Centerns Idéprogram - en nytt sätt att engagera
Vi hade med  Per Anckersjö på centerns ledarkonferens i helgen. Han berättade där vad som står i DN i dag www.dn.se om att alla i Sverige ska få vara med och utforma Centerns nya idéprogram. Det ska ske med en så kallad Wiki, där alla kan gå in dygnet runt och skriva in synpunkter. Lite riskfyllt men roligt att vara först med något nytt som kommer att engagera...var så säker.

T-bana till Nacka ingen lösning på Värmdötrafiken
T-banan till Nacka som Trafiknämnden i landstinget ska besluta om i vår är ingen lösning för Värmdö. Det kan tom bli sämre om vi ska byta en gång till - först i Nacka Centrum sedan en gång till i stan.
Bra sagt av både kso Lars-Erik Alversjö och oppositionsledaren Lars Bryntesson i DN. Sthlm. Nu dröjer det 15-20 år så vi hinner diskutera mera....

För övrigt ska jag nu in till riksdagshuset på en centerkonferens om "Girighet"...

Inga kommentarer: