måndag 20 februari 2012

Det svänger i USA: Vinner Santorum så vinner Obama stort
Lite svårt att hänga med och ännu svårare att förstå de svängningar som sker inför republikanernas primärval i USA. Rick Santorums framgångar den senaste tiden skakar nu om Mitt Romney i hans egen hemstat. En kandidat som Santorum med nej till abort och preventivmedel, konservativt konservativ gynnar bara Obama. Skulle det bli Santorum mot Obama blir det en glasklar och helt rättfärdig, logisk men lättförtjänt Obamaseger....

Greklands dramat igen - konkurs eller statsbankrutt kan avgöras i dag
I dag träffas EU:s finansministrar igen ...för  ? gången. Hårda åtgärder som drabbar det grekiska folket  som 15 000 jobb som ska bort i den offentliga sektorn, sänkt lön med 22 procent och sänkta pensioner med 10-15 procent. Allt på grund av stormaktsbygget med euron.

Folket får betala
och folket gör motstånd. Klarar grekiska regeringen att driva igenom kraven. Svar nej. En grekisk konkurs och en fransk presidentseger för Hollande som vill hoppa av europakten. Vad finns kvar av euron då....?

För övrigt blir det nu genomgång av handlingar inför landstingsstyrelsen och uppladdning inför KOMPASS öppna medlemsmöte i Uppsala på torsdag. Spårbilen kommer.

Inga kommentarer: