söndag 12 februari 2012

Israel - Iran utgör krigshotet i Mellanöstern
Det pågår en iransk upprustning sedan länge där målet är kränkraft och kärnvapen. Israel känner sig hotat och är orolig för framtiden. Det känns i luften att något mycket oroande och hotfullt kan inträffa. Uttalandena från Iran om att till varje pris "..slåss mot den cancersvulst som den sionistiska regimen är .." visar på totalt haveri för normala relationer.

Ledaren ayatolla Ali Khamenei
och president Ahmadinejad talar också om att man ska presentera "viktiga framsteg" på det nukleära området, vad det nu betyder. Att det handlar om kärnvapen kommer man inte att säga men... FN borde på alla sätt förhindra en militär konflikt. En mellanösternkonferens kunde kanske vara ett initiativ....?

Stefan Löfven har inte sagt nej till 75 år...
Han har inte sagt ja heller. Han har överhuvd inte reagerat som Juholt säkert skulle gjort med ett vrål om orättvisor för tunga arbetaryrken...Det är smart av Löfven. Han vet att i sak har Reinfeldt och alla andra politiska ledare i Europa rätt i sak. Blir vi äldre måste vi jobba längre om välfärd och pensioner ska kunna upprätthållas. Det är ren matematik och logik. I socialdemokraternas rådslag för några år sedan kom man fram till samma sak, liksom Erik Åsbrink i en DN Debatt artikel häromdagen.

Livsbalans heter det
Arbeta mer, kanske t.o.m mycket när vi studerat färdigt, mindre  när vi får barn, mer igen när barnen flygit ut och en bra tid framåt mot 60-70 då vi börjar trappa ner men kanske både kan och vill jobba med något till både 75 och 80.

För övrigt har Stoffe och jag åkt skidor nu från huset till åkern förbi Värmdövallen och elsjusspåret och hem, 7.5 km i härlig vintersol...nu har vi ätit choklad med Sonja och Stina i backen på Backvägen...

Inga kommentarer: