torsdag 23 februari 2012

Ny a-kassa: Det är bra att regeringen ändrar sig om en bättre a-kassa - eller nödvändigt
Det fanns ingen återvändo efter gårdagens besked om att endast en av tre får ersättning vid arbetslöshet från sjukkassan. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström liksom statsministern inser att det måste göra något före den utredning som nu sitter. Bra för arbetslösa och nödvändigt för regeringen.

Lärarrollen måste stärkas
Trots alla "hundratals" utspel om skolan har inte Jan Björklund lyckats med de viktigaste - att stärka lärarrollen. Det är ett måste att stärka läraryrkets attraktivitet och status. Ta fram ett samlat program. Nu.

Ett rörigt kommunfullmäktige till.
Det är mycket darr på ribban för koalitionen i Värmdö I går behandlades fyra mycket oproffesionellt beredda ärenden; utökad borgen till Värmdövallen, ägardirektiv till Gustavsbergsbadet, policy för konkurrensprövning och ägardirektiv till Värmdö Bostäder AB. Återremisser och kritik. Inte bra för medborgarna och inte bra för kommunen.

Victoria och Daniel. En dotter
hör jag nu på morgonekot. Roligt för dem och låt dem glädjas som alla andra föräldrar. Rojalismen går upp och republikanerna gråter. Det utjämnas med tiden. Låt familjeglädjen få sin plats.

För övrigt ska jag nu till KOMPASS öppna medlemsmöte i Uppsala där vi hoppas att en pilotbana ska ha kommit lite närmare.

Inga kommentarer: