fredag 24 februari 2012

Löfven satsar på kompetens och mittenhöger
Nu har Stefan Löfven format sitt nya lag. Kompetens och mittenhöger. Det kan bli en farligt eller beroende från vilket håll man ser det, en lyckosam kombination. Man gör som moderaterna gjort - lägger sig sida vid sida. If you can´t beat them, join them. Så här säger den nya ekonomiska talespersonen Magdalena Andersson;
Jobbskatteavdraget skavara kvar, fastighetsskatten ska inte återinföras, inte förmögenhetsskatten heller och Rut-avdraget är bra, "..det har jag själv ". Det kan bli svårt för Borg och Reinfeldt men en öppen dörr till Jonas.

Pilotbana för spårbilar i Uppsala närmar sig
I går hade vi i KOMPASS ett öppet möte med våra 15-tal medlemskommuner, Trafikverket och andra engagerade  i Uppsala. Kommunalrådet Stefan Hanna ( C ) berättade om spårbilsbanan från resecentrum, över Fyrisån och upp mot Akademiska sjukhuset. Förhandlingar pågår mellan kommunen, landstinget och Wasakronan om en ELENA ansökan - Europeiska investerings banken. Förstudien är klar. Det närmar sig ett beslut före 1 maj. Spårbilen kommer.

Wennerholm  ändrar sig: Waxholmsbolaget ska sköta upphandlingarna av skärgårdstrafiken
Centern och folkpartiet har stoppat moderaternas underligheter.
Centern, med Lars Carlsson och Folkpartiet med Lennart Rhodin, har gjort en stor insats för skärgårdstrafiken. Moderaternas underliga förslag om "en helhetsansvar" för skärgårdstrafiken med en enda entrepreneur har Wennerholm själv nu förkastat. WÅAB ska sköta upphandlingen och det ska vara med flera lokala rederier. Vackert Lasse och Lennart. Men underligheterna kanske kostar 10 miljoner...

Centern och Gustav Andersson driver igenom vindkraft till havs.
Centern drev i Skärgårdsstiftelsens styrelse igenom ett yttrande för vindkraft vid Svenska Björn, mellan Norrtelje fastland och Åland. För det behövdes en votering med 8 - 7. Det är havsbaserade vindkraftverk, men så låångt från land och närmaste öar att de knappast syns. De är väl där vindkraftverk ska stå...?

För övrigt ska jag nu till ett möte med centern på hotell Clarion om det internationella läget.

Inga kommentarer: