söndag 19 februari 2012

Starkt s-lyft av Löfven - men hur mycket är det värt?
Det är ett starkt lyft med 4.6 procent fört socialdemokraterna i dagens SvD/Sifo. Från 24.6, ett historiskt lågt väljarstöd till 29,2. Det är fyra procent under moderaterna med 32.9 och det är under valresultatet 2010, som var det sämsta i historisk tid. Men, visst en framgång. Men, den var väntad. Allt annat hade varit en total katastrof. S tar från V, Sd och kanske Mp, som alla backar, de två första rejält.
Det är i norrland och på landsbygden s gått upp. I storstäderna är det ingen uppgång. Det är Löfvens person som vunnit inte politiken.

Centern måste sätta fler avtryck
Det görs bra saker av Lena Ek i veckan med andra utsläppsgaser än CO2 tillsammans med Hillary Clinton. Annie Lööfs Sparlinje är bra, liksom jobbpolitiken. Det måste sättas rubriker eller avtryck på våra förslag. Ett ord som alla kan komma ihåg. Nu görs mycket bra men det försvinner lika snabbt. Livsbalans är ett sådant avtryck vi ska inpränta, spårbilar är ett annat, sjöbussar ett tredje. 5.1 procent är vi inte nöjda med.

För övrigt hade vi en mycket trevlig födelsedagsmiddag med Stina och Stoffe i går i Vasastan och i dag har jag just kommit hem från Sara och Hannas treårsfest med stora syster Emma, farmor, farfar, mormor och morfar, Stoffe och Stina. Pizza, tårta och sång för födelsedagsbarnen.

Inga kommentarer: