tisdag 24 februari 2015

Bra att regeringen granskar lagstiftningen kring oseriösa företagare och arbetskraftsinvandring. Erbjudanden om jobb där lön och villkor fastställts ska inte kunna dribblas bort. Det handlar om vanlig hederlighet.
Frågan handlar om erbjudanden om jobb och lön utomlands som sedan visar sig bli något annat och folk blir lurade. Det som nu ska utredas är hur man gör arbetserbjudanden juridiskt bindande. Bärplocking, plantsättning, städning, hotell- och restaurang är några branscher med ohederlighet.. Företagen måste granskas noggrannare innan arbetstillstånden beviljas. Ska skadestånd kunna krävas om inte den utlovade lönen betalas ut?
Det handlar om människor som vill jobba och göra rätt för sig. Det handlar också om Sveriges rykte i utlandet.

Bara att hoppas att förslagen från rikspolischefen Dan Eliasson om att skydda de demokratiska friheterna blir verklighet. dn.se/debatt
Den nya nationella polisorganisationen gör det möjligt att också samordna nationella insatser.Särskilda enheter inom polisregionerna ska nu arbeta med brott som hotar de grundläggande fri och rättigheterna som hatbrott, mot journalister och politiker, brott mot trossamfund, kyrkor, tidningar. En viktig sak. Ta med föreningssverige och civilsamhället i arbetet.

Och när jag hörde inslaget om smågrisarna som dunkas ihjäl mot betonggolvet i Danmark, var det nära till Ernst-Hugo Järegårds "danskdjävlar".
Att slå ihjäl svaga smågrisar som inte uppfyller lönsamhetskraven ska väl inte ske i ett upplyst samhälle. Eller har penningen helt tagit över? Sluta avla fram stora kullar om fyra, fem kultingar måste slås  ihjäl i varje kull. Något danskt kött har jag inte köpt på flera år och kommer aldrig att köpa.
För övrigt ska Sonja och jag hämta Sara och Hanna i  dag på dagis och dom ska vara här i dag och i morgon förmiddag. Lekparken, teckna,måla, se på barnkanalen, äta hemgjorda köttbullar, melon, läsa bok och sova i vår breda säng....vem var det som kom på det där om livets efterrätt.

Inga kommentarer: