måndag 23 februari 2015

Kurderna fick Joakim Medin fri efter hårda förhandlingar mot Syrien. Kurderna borde erkännas med aktivt stöd för en egen statsbildning. Sverige borde ta ett initiativ.
Utan stöd av de kurdiska rebellerna skulle Joakim Medin inte ha varit fri i dag. Han förflyttades efter fångenskap hos den syriska militären till Damaskus. Där kidnappade kurderna en hög syrisk officer och hotade att storma den lokala flygplatsen i Qamishli om de inte genom fångutväxling fick Joakim fri. En strålande bedrift som räddade Joakim.

Sverige bör ta upp frågan om ett fritt Kurdistan. I världen finns över 30 miljoner kurder som saknar ett eget hemland. Kan man kräva ett fritt Palestina kan man kräva ett fritt Kurdistan.
Och regeringen lovade på Folk och Försvarskonferensen i Sälen att Sverige skulle sända svenska soldater för att utbilda den kurdiska armén Peshmerga. Nu är det dags att ta nästa steg och inget hindrar något annat parti, t.ex Centern, att göra det. Kurderna har gjort enorma insatser i striderna mot terrorsekten ISIS. Kurderna är ett eget folk som också har rätt att styra sig själva.

Hägglund lämnar ordförandeskapet i KD och vem kommer sedan? Det kan ha stor betydelse för både KD och för Allianssamarbetet.
Hägglund underströk i sitt avslutningstal att förlagen om migrationen med tillfälliga uppehållstillstånd inte närmar sig SD. "Det är befängt", sa han. Men om Ebba Bush Thor med en uppväxt i Livets ords skola blir partiledare, och redan ställt krav på minskad invandring, kan samarbetet i Alliansen skapa svårigheter. Tillfälliga uppehållstillstånd är ett dumt förslag som skulle öka oron och osäkerheten för nyanlända. Det är inget vi kan gå med på i Centern. KD-medlemmarna bestämmer.
För övrigt ska jag nu gå till sjukgymnastiken på Vårdcentralen och se vad jag kan göra åt den onda höften och i kväll har vi årsmöte i Värmdöcentern.

Inga kommentarer: