torsdag 12 februari 2015

Vapenavtalet med Saudiarabien blir regeringens stora problem - med en feministisk regering som sluter vapenavtal med ett land där kvinnor inte ens får köra bil....
Och om det räckte med det. Det är en diktatur, en dödsdiktatur som  på fem veckor nu avrättat 28 personer genom halshuggning och hängning och där en bloggare dömts till tusen piskrapp och 10 års fängelse...Säg upp vapenavtalet, sa jag på bloggen i går och de sa också V, Fp, Kd och C. Regeringen har alltså en opposition emot sig både från vänster och mitten. Säg upp avtalet.

Utmärkt att EU-parlamentet nu ställer krav på EU-kommissionen att komma med förslag på ursprungsmörkning av kött, även i bearbetad form som köttbullar och lasagne.

Och EU-ledarna samlas nu också för hårdare tag mot terrorister genom nytt passagerarregister, skärpta gränskontroller, tätare polissamarbete och kontroll av webbplatser
 Det är naturligtvis bra men här måste man balansera med passagerarregister och web-övervakning så att inte integriteten hotas mer än nödvändigt. Men liv är viktigare.

Och så skolan då till sist som nu ska pröva betyg från fjärde klass i 100 skolor.
En positiv kompromiss, inte för själva skolfrågan, för jag tycker det är för tidigt och fel med betyg i fyran, utan mera för själva det faktum att regering och Allians har visat att de kan komma överens över blockgränsen. Gärna mer sådant.

För övrigt hade vi ett bra möte med KOMPASS styrelse i går i Södertälje där vi diskuterade våra förslag till stadsmiljöministern Mehmet Kaplan på de stadsmiljöavtal som regeringen tagit fram för hållbara transporter i städer. Vi ska nu ta fram ansökningar till Trafikverket från KOMPASS kommunerna. Det kan bli en öppning.
Jag meddelade också min avgång på årsmötet i maj efter sju år som ordförande och när nu inte heller Värmdö längre är medlem. Men sluta arbeta med frågan, Nej.


Inga kommentarer: