onsdag 18 februari 2015

Oh, vad glad jag blir åt det svensk-finska samarbetet om försvaret. Mycket positivt. Historiskt
Ja, då blev jag riktigt glad när jag ser handslaget mellan Finlands försvarsminister Carl Haglund och Sveriges Peter Hultqvist i media. Det är ett historiskt handslag. Sv och Fi ska utöka samarbetet om flyg-, sjö-, och arméförband liksom kommunikationer mellan ländernas politiska och militära ledning. "Genom att planera för olika krisscenarier, skapar vi förberedelser för att använda dem i en given situation", säger Peter H,dn.se/nyheter. Det blir också en signal till omvärlden att vi utnyttjar gemensamma resurser som höjer försvarströskeln och därmed tröskeln för angrepp.
Har Putin eller någon annan synpunkter på detta så är det deras problem. Vi kan inte agera utifrån vad andra kan tänka och tycka, säger också Peter H.

Verkligen ett glädjande besked om stärkt nordiskt samarbete som också kommer i en tid då luft- och utåtskränkningarna från Ryssland ökar. Peter J och Carl H ska ha en stor eloge.

Har kommundirektören tagit makten i Värmdö kommun? Eller är det ett sätt att komma undan besvärliga frågor att lägga ut besluten på en tjänsteman?
Den frågan måste man ställa nu när det ena beskedet efter det andra visar att kommundirektören har fått ett allt större utrymme i kommunen. Viktiga utredningar som förbifarterna genom Storskogen och Ekedal, den obegripliga avstängningen av kommunhuset för vanliga förtroendevalda, kommundirektörens besked att lämna medlemskapet i spårbilsnätverket KOMPASS,

Alltfler frågor lyfts undan från förtroendevalda till förvaltningen.
 Det är en farlig och odemokratisk utveckling, inte minst det sista beslutet att förtroendevalda inte har rätt att komma in i kommunhuset utan att boka en tid. Eller har kommunstyrelsens ordförande, eller flera känt till beslutet utan att att upp det till diskussion?
För övrigt blir det nu förberedelser för debatten om trafiken, bussarna, zonindelningen i morgon i Värmdö och sedan utbildning i den nya Ipaden på eftermiddagen.

Inga kommentarer: