fredag 27 februari 2015

Finland med Niinistö öppnar för Natomedlemskap. Varför just nu? kan det finnas ett samband med Sv-Fi samarbetet om försvaret?
Spekulationer men...? Lite underligt att Finlands president Sauli Niinistö öppnar för ett samarbete med Nato, strax efter det att Sv-Fi kommit överens om att öka sitt försvarssamarbete. Det är bara några veckor sedan. Visste man inte det då? Jag tror det ligger en hund begraven. Man visste det och Löfven och försvarsminister Hultqvist fick veta det för att göra det lättare för Sverige att nu säga, vi också. Kan tyckas som smart, men lätt att genomskåda. Sätt Uppdrag granskning på det?

ISIS måste stoppas. Nu har man kidnappat 220 assyrier och syrianer som fångar och börjat kräva dem på pengar, bränt hus, byar, kyrkor och börjat avrätta dem och krossa deras kulturarv. Har vi ingen Världsorganisation som kan sätta stopp?
Sverige är direkt berört genom de många  syrier, assyrier och kurder som finns i Sverige och som har släktingar som nu kan ha drabbats. Gör något verkligt Margot Wallström och vänta inte bara på att få bli medlem i säkerhetsrådet.

Och så har vi vårt allt djupare samarbete med EU, inte minst om ekonomin med stabilitetspakten som riktmärke, där Frankrike igen får ytterligare två år på sig att att få ner budgetunderskottet och inga böter. 
Det får inte överstiga 3 procent men det har Frankrike struntat i. I flera år har det varit högre och är nu 4.1 procent. Varför ska Grekland följa EU-reglerna när en av stormakterna inte bryr sig om dem år efter år?
Lyssna på premiärminister Valls kommentar i går: Frankrike "ska följa direktiven" från Bryssel men "det ska ske i vår egen rytm och i enlighet med våra egna prioriteringar." dn.se/ekonomi. Vi ska göra som vi vill och Grekland också. Pinsamt för hela EU-samarbetet.
För övrigt hoppas jag på hög medalj i dag också när herrarna kör sin stafett.


Inga kommentarer: