onsdag 25 februari 2015

Rysslands politik mot Ukraina är det största hotet mot fred i Europa. Jag litar inte ett ögonblick på Putin har jag sagt nu i blogg efter blogg där Rysslands Ukrainaterror har diskuterats.
Just nu är det lite lugnare men fortfarande får vi rapporter om bomber och döda, senast igen i Debaltseve. Det kan bli ett nytt D i Maripul. Uppgifterna därifrån tyder på att Putin och Ryssland för över mer och mer vapen och tung krigsutrustning till det separatistdominerade området nära staden.
Putin är sådan att han gärna skriver på avtal, pressar först, får igenom men till slut skriver på. Avtalsparten tror då att man "äntligen" får fram en uppgörelse med Ryssland och kan tona ner aktiviteten.. Det är just då som Putin invaderar och planerar i tysthet. Ta upp frågan i FN:s säkerhetsråd och låt Ryssland blockera och stå där vid skampålen.

Riksbankschefen vill nu visa att han har hela riksbanken med sig om att nå inflationsmålet.Därav artikeln i dn.se/debatt
Inflationen har väl inte ökat så där dramatiskt...Artikeln är också försiktig med beskrivningen men enligt färska siffror handlar det om en ökning från -0,3 till -0,2 procent...Oj. Det kan man ju skratta åt, men importpriserna börjar stiga och kronan försvagas vilket kan öka inflationen.
Ett motiv till artikeln är att Riksbanken nu vill visa att man är enig och att kritikerna kan stå där och skrika.

Ett annat viktigt motiv är naturligtis att allmänhet och främst arbetsmarknadens parter ska veta att man vill nå inflationsmålet och att parterna kan lita på det när man börjar förhandla.

Och regeringen börjar röra på sig efter fem månaders tystnad om framtiden. Nu kommer förslag om både Innovationsrådet och "ett nytt skattesystem".
Innovationsrådet skall Stefan Löfven leda själv där både v.partiledaren och finansministern ska ingå i rådet. Den hittills helt tysta framtidsministern  Kristina Persson talar nu om att tre arbetsgrupper ska tillsättas, och att en översyn ska göras av hela skattesystemet. Vi får väl se.
För övrigt ser jag nu fram mot ett nytt guld i herrrnas 15 km.

Inga kommentarer: