lördag 21 februari 2015

Eurogruppens överenskommelse med Grekland vilar på en skör tråd, med fyra månaders förlängning av nödlånen. Grekland har givit efter, mycket...
Hur låter det när valsegraren ska förklara sig hemma. Grekland har backat. Finansminister  Yanis Varoufakis försäkrar nu att han ska samarbeta med "trojkan", EU-kommissionen, ECB och IMF som han så  hårt kritiserat. Grekland kan kanske slippa genomföra en dela v de nedskärningar och privatiseringar som tidigare regeringar gått med på.men vi vet inte i detalj i dag.
Vad gynnar Grekland? Det är att EU;s ledande nation Tyskland till varje pris inte vill se något Greit, att Grekland lämnar euron. Här finns en utdragen länk för förhandlingar för Tsipras och Varoufakis.

Kd går vidare med de fyra kandidaterna, ännu så länge ingen ny som Attefall eller....
Man kan se en tydlig högertrend i Kd. Inte bara Ebba Bush Thor. Nato och hårdare krav migrationskrav som tillfälliga uppehållstillstånd kom redan Göran Hägglund med i höstas. Mer försvar och hårdare straff kommer från flera kandidater.
Men Kd har också en mycket medmänsklig syn på den enskilda människan och slår vakt om familj, barn och äldre med  mer hjärta i politiken som Kd:s gruppledare Stefan Dozzi säger i Värmdö.

Putins nya strategi är att med löften om olja, gas och politisk stöd erövra fler partier och länder i Europa för att spräcka EU-samarbetet. Det är en farlig linje.
Ungern, Frankrike, Grekland, Italien och flera av de högernationalistiska partierna får flirtar från Putin. De verkar också ta emot dem som nationalistpartiet Jobbik i Ungern,Ukip i Storbritannien, och vänsterpartiet Tsyritza i Grekland. Vilket håll går EUropa åt...?
För övrigt blir det lite födelsedagskalas i dag också för Micke, Sara och Hanna eftersom jag inte kunde vara med på festen i torsdags.... Nu ska jag skriva lite födelsedagsvisor.

Inga kommentarer: