lördag 7 februari 2015

Så är vi då hemma igen efter två fantastiska veckor i Thailand, med 30 grader i både vattnet och luften där Hemmestakören har sjungit, badat, solat, ätit och druckit gott thailändskt öl, Singha och Chang.
Det är ett underbart land och underbara mjuka, hövliga och vänliga människor med en inbyggd servicekänsla i allt man företar sig. Vi har bott på fler olika öar som Ko Lanta, Ko Sukorn och Ko Bulone och vi har varit i Krabi och Au Nang. Turismen styr en stor del av vardagen i dessa områden och på öarna arbetade de flesta med båtar, fiske eller på någon av "Resorterna" med restaurang och service  kring de små bungalows där vi har bott. Och visst är det billigt. Även om priserna har stigit betalar du bara en fjärdedel för en middag jämfört med i Sverige, sådär 100-150 bath, eller 30-45 kronor för en måltid och 20-25 kronor för en god starköl.

Det har inte alltid varit så lätt att koppla upp sig på nätet. Det har varierat mellan öarna och på vissa ställen var elen bara varit på några timmar på för- och eftermiddag.

Men jag har följt integrationsdebatten med allt hårdare krav  på invandringen från Fp och Kd där centern i stället tydligt fokuserat på att invandrare och flyktingar snabbt ska få jobb och bostäder, t.ex jobb med svenskar där man samtidigt snabbt lär sig språket och modulbostäder som också snabbt går att sätta upp.Kommunerna ska ersättas för sina satsningar och Migrationsverket kan själv bygga och äga fler bostäder.

En kommissions om öppenhet bör inrättas har vi hört och det skriver också svd.se/ledare i dag. Det kan vara bra där man tar fasta på de olika förslag som nu kommit in från både storentreprenören Karlsson och flera partier. Inriktningen ska bygga på öppenhet men också ansvar och anpassning. 
För övrigt tog resan från Ko Bulon längre ned på södra Thailand upp till Au Nang och Krabi längre norrut nästan åtta timmar med fyra båtbyten ute på havet. Men härligt.

Inga kommentarer: