fredag 13 februari 2015

Putin spräckte avtalet i Minsk i september med de proryska separatisterna och Ukraina och nu har han fått till stånd ett nytt avtal där separatisterna flyttat  fram sina positioner. Hur länge håller det? Nej, det går inte att lita på Putin.
I det nya avtalet tillåts de ryska separatisterna i princip att permanenta de militära ockupationer man gjort i Östra Ukraina genom sina offensiver, stödda av Ryssland. Putin deltar i förhandlingarna för att hota och skrämmas, men står inte under avtalet om vapenvila. Han vill ha fria händer. Det går inte att lita på Putin. Öka sanktionerna.

Bra av Kerstin Lundgren att hårt kritisera brevet från den ryska duman till de svenska riksdagsledamöterna och EU-parlamentarikerna.
Det var utmärkt av Kerstin att gå ut i morgonekot och hårt kritisera det ryska hotbrevet. Skapa fred, som vi säger, annars hotas säkerheten för 800 miljoner människor i Europa. Otroligt provocerande.

Ingves vill visa styrka med sin negativa ränta, men ekonomerna tycker att det kommer för sent och det tycker jag också. Han vill bli en ny Bengt Dennis, men åt andra hållet.
Jag tror inte riktigt på den negativa räntan med minus -0,1 procent. Det har mer blivit ett spel där Ingves försöker reparera att han inte gjort tillräckligt för att nå inflationsmålets 2 procent tidigare.Det luktar desperation och ser ut som det blir bankkunderna som får betala i slutändan utan att vi vet om inflationen höjts.

Hur kunder det gå så här med Slussen, skriver Alar Pastarus på dn.se/skriv i dn i dag.Han har helt rätt analys "Man har gett sig fan på" att nu måste man göra något nytt, "I stället för att ta vara på det som är bra och bygga om bara det som är dåligt. Plan B alltså.
För övrigt ska jag nu in till kommunkontoret och It-avdelningen och installera min nya Ipad.

Inga kommentarer: