torsdag 26 februari 2015

Energiunionen kan bli något bra med Tyskland och Sverige som driver på för avvecklad kärnkraft. Se upp för mer brunkol och gas, och för krav på uranbrytning i Sverige.
Donald Tusk tidigare premiärminister i Polen tog upp förslaget om en energiunion för ett år sedan. Nu föreslår han det som ordförande i Europeisk rådet eftersom det är Polen som är ordförande detta halvår. Kan bli riktigt bra. Att samordna olika nationella energisystem och öka konkurrensen kan spara energi- Självklart ska förnybara energikällor prioriteras och här ska Sverige och Tyskland driva på. Låter jag för positiv. Roligt att kunna vara det om ett stort EU-förslag.

Nej, det blir inget fottsatt Saudiavtal, för då spricker regeringen men kanske en lång avrundning för att både Mp och S ska få sitt.
Löfvens och S argument om att få en plats i FN:s säkerhetsråd för Sverige håller inte. Ska vi bocka och tacka de länder som tackar oss för att vi fortsätter att stödja en av världens värsta diktaturer som avrättar folk i högar, ger 1000 piskrapp om man kritiserar ledningen i en blogg, och förbjuder kvinnor att köra bil. Är det en feministisk utrikespolitik Margot Wallström? Säg Nej till Saudiavtalet.

Är Löfven både stats- och utrikesminister? Var fanns Margot Wallström i Berlin?
Löfven åker och hälsar på Angela Merkel. Han får ett kejserligt mottagande med militära hedersbetygelser, en orkester som spelar "Du gamla du fria" och massor med beröm om svenska skidframgångar från Merkel. Vi är överens, säger  Löfven, om det mesta verkar det: Ukraina, flyktingpolitiken, kritiken mot Ryssland. Och nu ska stats- och utrikesminister Löfven åka till Kiev också och visa sin solidaritet.

Jag vet inte vilka skäl som fanns till varför den nya näringslivsnämnden stängde ute allmänhet och näringsliv vid sitt första möte. www.NVP.se
Självklart är det viktigt att näringslivsnämnden och ordföranden Ina Ununger har goda relationer till och stödjer kommunens näringsliv och företagare.Det är väl det som är hela poängen.
För övrigt hoppas jag nu att tjejerna också vinner damstafetten idag i Falun.


Inga kommentarer: