söndag 8 februari 2015

Putin ska bemötas som den nationalist, chauvinist och enväldespresident han är,men det är fel att stödja Ukraina med militära medel
Mycket positivt att Angela Merkel och Francois Hollande har tagit tag i konflikten Ukraina-Putin, ja jag skriver så för jag tror de flesta ryssar inte är för den, utan det är Putins krig som pågår. Fem timmars överläggning med Putin häromdagen, till vilket resultat? Han gör som han vill, I dag ska överläggningarna fortsätta per telefon tillsammansmed Ukrainas president Porosjenko. Lite olika bud från honom om han tycker det är bra med militärt stöd och Obamas öppning för det eller inte. Han ska enligt svd.se/världen ha sagt att han vill att Tyskland ska bistå med vapen men, Nej, det är helt fel. Det trappar bara upp kriget och  konflikten och försvårar en diplomatisk lösning.

Men sanktionerna ska fortsätta och förstärkas, det är Putins svaga punkt, och det är för tidigt att dra några slutsatser efter bara två månader.
Allt politiskt, diplomatiskt och humanitärt stöd ska ges till Ukraina och Ukrainas befolkning. Det kan och bör ökas.Putin ska också ställas ut som den lögnare han är. Han har inte hållit och kommer inte att hålla  någon överenskommelse- Han är bara mottagen för om hans position som president ifrågasätts och det gör det för eller senare när rubeln rasar, oljepriset fortsätter att sjunka och sanktionerna stärks..

Putin kommer aldrig att lyckas återställa Ryssland till Sovjettidens gränser hur mycket han än tror det själv, eller gör han verkligen det?
Den långsamt ökande internationella pressen på Putin är det bästa vapnet. Sverige kan medverka mer mot en person som inte respekterar andra länders gränser,utmanar andra länders självständighet och erövrar andra länders territorier och inte följer de avtal han själv ingår. Putin är snart historia och en tragisk sådan.
För övrigt börjar vi nu komma ikapp efter de två veckorna i Thailand. Solen skiner, några grader kallt, snö, svenska tidningar, VM i Falun närmar sig och möten återupptas.


Inga kommentarer: